logo

فیستول مقعدی

    فیستول مقعدی

    فیستول مقعدی

    فیستول مقعدی از آبسه غده‌ها در محل خروج مدفوع بوجود می‌آید. فیستول واژن و مقعد دارای علائم عفونی است. برای مطالعه علائم و درمان فیستول این مطلب را کامل مطالعه کنید. در سراسر روده بزرگ و به ویژه در نزدیکی محل خروج مدفوع (مقعد)، غده هایی وجود دارند که مانند غده های عرق، مسئول ترشح موادی هستند که بسته به نوع مواد مترشحه، نقش خود را در تامین سلامت کلی بدن ایفا می کنند. دهانه ی این غده ها به داخل روده باز می شود و ترشحات آن ها از این طریق به داخل روده بزرگ تخلیه می گردد، در صورت داشتن مشکلاتی نظیر هموروئید و زگیل تناسلی و… به راحتی در مطب خانم دکتر سعادتی می توانید اقدام به درمان آن کنید تنها کافیست با کارشناسان ما در ارتباط باشید، در ادامه به فیستول مقعدی و آبسه مقعدی می پردازیم با ما همراه باشید.

    فیستول مقعدی چیست؟


    فیستول مقعد شامل دهانه ای در اطراف مقعد می باشد که گهگاه از آن چرک خارج می شود

    ابتدا در باره ی آبسه مقعدی که یکی از علل مهم ایجاد فیستول مقعد می باشد، توضیح می دهیم.

     

    فیستول مقعدی چیست

    بیشتر بخوانید: آبسه مقعدی

    آبسه اطراف مقعد چیست؟

    اگر دهانه غده هایی که در نزدیکی مقعد هستند بسته شود، غده دچار عفونت می گردد و تدریجا متورم می شود و حاوی چرک خواهد شد. این حالت باعث ایجاد آبسه در نزدیکی مقعد می گردد.

     

    انواع آبسه مقعدی


    آبسه مقعدی ممکن است سطحی باشد و به صورت ورم همراه با درد شدید در لبه مقعد بروز کند. محل آبسه گرم تر از سایر نقاط است و ممکن است با قرمزی و التهاب بافت های اطراف نیز همراه باشد.

    انواع سطحی آبسه های مقعدی، شایع ترین نوع آبسه های مقعدی هستند و در این مبحث فقط به توضیح این نوع پرداخته می شود.

    گاهی ممکن است چرک آبسه به قسمت های عمیق تر نفوذ کند و انواع عمقی آبسه های مقعدی را ایجاد کند.

    آبسه مقعدی به تدریج متورم تر و دردناک ترمی شود، به طوری که راه رفتن و نشستن برای بیمار مشکل می شود. گاهی نیز به طور خودبه خود دهانه آبسه باز می شود و خون و چرک آن تخلیه می شوند و به دنبال تخلیه چرک از شدت درد کاسته می شود.

    روش درمان آبسه مقعدی

    در مواردی که آبسه به طور خودبه خود تخلیه نمی شود، تنها روش قطعی درمان، برش دادن آبسه و تخلیه آن است. به دنبال خروج چرک که با بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی و توسط جراح انجام می شود، از شدت درد کاسته می شود. پس از عمل جراحی، بیمار معمولا عصر همان روز یا روز بعد از بیمارستان مرخص می شود. درمان گیاهی آبسه مقعدی پیشنهاد نمی شود زیرا کانال مقعد به شدت مستعد عفونت است

    پس از تخلیه چرک لازم است که بیمار ۳ تا ۴ مرتبه و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه در لگن آب گرم حاوی چند قطره بتادین بنشیند تا محل چرک ضدعفونی شود و پس از خشک کردن موضع، آن را پانسمان کند. این کار تا رفع کامل التهاب که حدود دو هفته است ادامه می یابد.

    اگر التهاب شدید باشد، بر اساس نظر پزشک جراح، چرک خشک کن تزریقی یا خوراکی نیز برای بیمار شروع می شود.

    در صورت وجود درد ناشی از برش، می توان از داروی مسکن استفاده کرد. معمولا التهاب پس از حدود یک هفته فروکش خواهد کرد.

     

    اگر آبسه مقعدی به موقع درمان نشود چه عوارضی ایجاد می کند؟

     

    عدم درمان به موقع این بیماری باعث می شود که علائم عفونت گسترش پیدا کند و عفونت در بدن پخش شود. در صورت شدید شدن این عارضه، باید بافت های مرده در اطراف محل آبسه را برداشت.

    عدم درمان به موقع آبسه در افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری قند یا افرادی که توان جسمی کمی دارند، می تواند خطر جانی هم داشته باشد.

     

    فیستول اطراف مقعد

    پس از تخلیه آبسه به طور خود به خود یا توسط جراح، پس از حدود دو هفته علائم کاملا رفع می شوند و فرد سلامت کامل خود را به دست می آورد، ولی در بعضی افراد دهانه ای که برای خروج چرک به روش جراحی یا به طور خودبه خود ایجاد شده است، باز می ماند.

    این دهانه در واقع توسط مجرای باریکی به روده بزرگ و مقعد راه دارد و مانند تونل باریکی، پوست اطراف مقعد را به داخل روده بزرگ وصل می کند. به این مجرای باریک، فیستول اطراف مقعد گفته می شود. البته گاهی نیز بدون سابقه بارزی از علائم آبسه مقعدی، فرد دچار فیستول می شود.

     

    علائم فیستول مقعدی

     

    – ترشح مداوم یا متناوب

    – وجود یک برجستگی سفت و دردناک به هنگام لمس

    – درد به هنگام اجابت مزاج یا پس از آن

    – تغییر رنگ پوست اطراف فیستول

    فیستول مقعدی باعث می شود که محتویات میکروبی داخل روده ی بزرگ از طریق مجرای مذکور، به زیر پوست راه پیدا کنند و هر چند مدت، باعث ایجاد عفونت یا ترشح یا آبسه یا ایجاد حالتی مثل جوش چرکی گردد که باعث درد و ترشح در ناحیه می شود و پس از تخلیه شدن ترشحات، درد فروکش می کند.

    علل بروز فیستول مقعدی

    از بین‌ رفتن‌ بافت‌ به‌ علت‌ گسترش‌ آبسه‌ زمینه‌ای‌

    گسترش‌ عفونت‌ ناشی‌ از پارگی‌ در مجرای‌ مقعدی‌

    گاهی‌ در نتیجه‌ عواملی‌ چون‌ ضربه‌، عفونت‌ راست‌ روده‌ (از جمله‌ با میکربی‌ به‌ نام‌ کلامیدیا)، سرطان‌، و اشعه‌ درمانی‌ ایجاد می‌شود.

    دستیابی به اندام زیبا و خوش فرم یکی از تخصص ها و خدماتی است که در مطب خانم دکتر سعادتی انجام می گیرد، شما به راحتی می توانید انواع جراحی زیبایی نظیر جراحی زیبایی شکم، جراحی زیبایی سینه، پروتز باسن و یا سایر جراحی های دیگر را در مطب انجام دهید، برای رزرو نوبت کافیست با کارشناسان ما تماس بگیرید.

     

    درمان فیستول مقعدی چیست؟


    درمان فیستول مقعد فقط به روش جراحی است، یک جراحی کوچک برای برداشتن فیستول. معمولاً این کار با بی حسی موضعی انجام می پذیرد (البته گاهی بیهوشی عمومی لازم می شود).

    بسته به عمق درگیری، روش های جراحی مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. پس از عمل جراحی، بیمار معمولا عصر همان روز یا روز بعد از بیمارستان مرخص می شود.

    مراقبت از محل عمل شده، به صورت نشستن در لگن آب گرم حاوی چند قطره بتادین، سه الی چهار بار در روز و هر بار به مدت بیست دقیقه است که برای دو هفته ادامه می یابد. در صورت وجود درد از داروی مسکن استفاده می شود. سایر مراقبت ها بسته به نظر جراح، برای بیمار شرح داده می شود.

    قابل ذکر است که امروزه عمل فیستول مقعد با لیزر قابل انجام است. در این عمل باید از لیزرهای پرتوان استفاده و مراحل جراحی مانند جراحی باز است.

    3 مشخصه برای تعیین موفقیت یا شکست عمل فیستول مقعد:

    • عود
    • تاخیر در ترمیم
    • بی اختیاری

    معمولا ریسک عود این عمل 4-10 درصد است

    فاکتورهای همراه با عود شامل نوع پیچیده‌ی فیستول، نوع نعل اسبی، عدم مشخص شدن سوراخ داخلی و بودن سوراخ داخلی می‌شود.

    جراحی قبلی فیستول

    نگرانی عده‌ی دیگر بی اختیاری است که 10-50 درصد گزارش شده است.

    موارد دیگر که منجر به عود بیشتر می‌شود:

    • فیستول high
    • فیستول‌های خلفی
    • فیستول‌های وسیع

     

    لیزر فیستول مقعدی چیست؟


    چرا استفاده از لیزر بهتر از جراحی باز است؟

     

    لیزر در هنگام برش و برداشتن تگ پوستی انتهای عصب بریده شده را ترمیم میکند و در نتیجه بیمار بعد از  عمل درد نداشته یا درد بسیار کمی دارد

    لیزر عروق کوچک بریده شده در هنگام همل را ترمیم میکند و در نتیجه خونریزی هنگام عمل کاهش میابد-

    این عمل بطور سرپایی و بدون بیهوشی قابل انجام است-

    بیمار فقط شب اول استراحت میکند ونیاز به استراحت بیشتر ندارد-.

    بیمار بازگشت سریعتر به محیط کار وزندگی طبیعی خوددارد-

    با این نوع لیزر میتوان تمام انواع هموروئید و حتی شقاق و فیستول همزمان را درمان نمود-

    لیزر محیط عمل را استریل کرده و باعث کاهش عفونت محل عمل میشود.قابل ذکر است به همین علت انتقال بیماریهای ویروسی از جمله هپاتیت و ایدز به صفر میرسد.

    لیزر هنگام عمل به بافت اطراف صدمه نمیزند و مانند کوتر باعث نکروز نمیشود به همین علت درد بعد از عمل کاهش داشته وبه اسفنکتر مقعد اسیبی وارد نمی شود.این مزیت لیزر باعث کاهش عارضه بی اختیاری مقعد می شود

    آيا می توان آبسه مقعد را با  بي حسی موضعی عمل كرد

    بله  می توان با رعایت شرایط مناسب و در نظر گرفتن شرایط بیمار آبسه مقعد را با بی حسی موضعی عمل جراحی کرد.

    در چه مواردی بيمار بايد برای عمل آبسه مقعد بيهوش و بستری شود؟

    ١ در صورتی که بيمار نتواند بی حسی موضعی راتحمل كند

    ٢جراح محيط مناسب عمل سرپايی نداشته باشد

    ٣آبسه های ايسكيوركتال را نباید با بی حسی موضعی عمل جراحی کرد

    ٤بيماران ديابتی نباید با بی حسی جراحی شوند

    ٥بيماران دارای ضعف سيستم ايمنی نیز مجاز به جراحی با بی حسی نیستند

    آيا می توان عمل فيستول و آبسه را همزمان انجام داد؟

    بله می شود آبسه و فیستول را با در نظر گرفتن موارد زیر همزمان عمل جراحی کرد

    اگر سوراخ داخلی فيستول مشخص بوده و پايين باشد بهتر است هنگام تخليه آبسه فيستول نيز عمل شود تا از عمل مجدد جلوگيری شود

    اما اگر آبسه وسيع باشد و سوراخ داخلی مشخص نباشد يا بالا باشد بهتر است دستكاری نشود تا بيمار دچار عارضه بی اختياری مدفوع نشود.

    هزینه درمان فیستول مقعدی و قیمت لیزر فیستول مقعد

     

    برای دریافت دارو و ویزیت اولیه بیمار یک بار هزینه ویزیت متخصص جراحی را پرداخت می کند و در صورتی که نیاز به جراحی با لیزر و یا لیزر درمانی فیستول مقعد داشته باشد از ۱ میلیون تومان به بالا هزینه درمان با لیزر می شود.

     

    فيستول مقعدی و عود آبسه

     

    در ۳۵ درصد مواقع فیستول ها و آبسه ها عود می کنند. به خصوص در سنین پایین ۴۰ سال و در طی ۳۸ ماه اول بعد از عمل آبسه احتمال عود این بیماری بیشتر است. در واقع سن بیمار یک فاکتور مهم برای پیشبینی است.پيك شيوع آبسه مقعد در ٤٠ سالگي است. اما به طور کل عود آبسه در بيماران جوانتر از٤٠ سال دو برابر است
    زمان تخليه آبسه با عود آن ارتباط مستقيم دارد يعني هرچه زودتر اقدام به تخليه آبسه شود احتمال عود آبسه مقعد كاهش ميابد و در بيماراني كه ديرتر اقدام به درمان می کنند و تخليه ابسه مقعد به تعویق می افتد احتمال عود بيشتر است.

    مردان ٤-٢ برابر بيشتر به فيستول بعد از آبسه دچار مي شوند
    کشیدن سيگار احتمال عود آبسه و فيستول را بيشتر مي كند

     

    فیستول مقعدی با فیشر شقاق مقعد

    به دنبال شقاق یا فیشر مقعد درمان نشده فیستول مقعدی ایجاد شده هر نوع زخم در ناحیه مقعد باید درمان شود

     

    مطب خانم دکتر سعادتی با سالها تجربه در زمینه جراحی زیبایی و درمانی نظیر جراحی زیبایی شکم، جراحی سینه و… و انجام خدمات لیزری شامل لیزر هموروئید، لیزر لیپولیز ، برداشتن خال با لیزر و… با بهترین و بروز ترین دستگاه ها شما را برای داشتن اندام ایده آل و درمان مشکلاتتان همراهی می کند تنها کافیست با مشاوران ما تماس بگیرید.

    دکتر زهرا سعادتی

    دکتر زهرا سعادتی بورد تخصصی جراحی عمومی و متخصص جراحی با لیزر فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی تهران سال 1378 هزینه های مربوط به انواع عمل جراحی و لیزر پس از معاینه دقیق توسط پرشک تعیین می گردد تلفن تعیین وقت 02122761600-02122766853 آدرس: تهران پاسداران نبش گلستان نهم پلاک 457

    نوشته های بیشتر از دکتر زهرا سعادتی

    دیدگاه خود را بیان کنید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.