کیست مویی پایین کمر یا همان سینوس پیلونیدال پاکه ای در انتهای ستون فقرات است که حاوی مو و بازمانده های مرده پوست می باشد. در ابتدای بروز این بیماری علائمی خاصی مشاهده نمی شود و حتی ممکن است دردی هم نداشته باشد اما به محض این که کیست مویی عفونی می شود و آبسه ای در ناحیه ایجاد می شود بسیار دردناک خواهد بود. برخی مبتلایان به کیست مویی برای تسکین درد و کاهش عفونت به طور خودسرانه شروع به می کنند به مصرف مسکن و داروها و قرص های آنتی بیوتیک کیست مویی و آبسه. اما این پایان کار نیست کیست مویی درمان نشده به روش اصولی پس از مدتی دچار فیستول مقعدی نیز می شود و درمان قطعی کیست مویی سخت تر و پر هزینه تر خواهد شد. بنابراین به محض مشاهده هر یک از علائم کیست مویی سریعا به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید تا در کمترین زمان به بهترین نتیجه درمان برسید.
به طور مختصر علائم کیست مویی در مراحل اولیه بروز بیماری به شرح زیر است:
کیست مویی را زمانی پیشرفته می نامیم که دیگر علائم از وضعیت عمومی خارج شده و شاهد ترشحات چرکی و درد غیر قابل تحملی است این علائم شامل:
توصیه می کنم قبل از بروز علائم کیست مویی پیشرفته به فکر درمان قطعی بیماری خود باشید زیرا در مواقع اورژانس ممکن است شما به خدمات درمانی تخصصی دسترسی نداشته باشید و بابت درمان های غیر تخصصی درد، هزینه و سختی زیادی را متحمل شوید.
توصیه من این است که در همان مراحل اولیه به یک متخصص جراحی عمومی که به لیزر نیز آشنایی دارد مراجعه کنید تا با کمترین هزینه و در کمترین زمان ممکن به درمان قطعی بیماری برسید. مراحل کار بدین صورت است که پزشک با معاینه ناحیه و بررسی علائم کیست مویی را تشخیص می دهد. در برخی موارد اگر لازم باشد عکس نیز برای تشخیص فیستول نیز تجویز می شود. سپس دارو تجویز می شود و نوع روش تخلیه کیست مویی توسط پزشک به بیمار پیشنهاد می شود.
بعد از جلسه ای که با پزشک متخصص جراحی کیست مویی خواهید داشت ممکن است یکی از روش های زیر را به شما پیشنهاد کند:
1- تخلیه کیست مویی با روش جراحی باز
2- تخلیه کیست مویی با روش جراحی بسته
3- از بین بردن جدار کیست بدون باز کردن ناحیه
در روش اول کیست کاملا برداشته می شود و زخم باز می ماند زخم را با پانسمان پر می کنند و این روند تا 2 ماه هر روز ادامه دارد تا زخم کاملا پر شود. در برخی موارد پر شدن زخم باز کیست مویی به روش جراحی سنتی و باز یک سال طول می کشد تا کاملا ترمیم شود. این روش قدیمی به دلیل دوره نقاهت طولانی و مراقبت های سخت پس از جراحی معمولا پیشنها نمی شود. روش بعدی که تخلیه کیست مویی به روش بسته است معمولا با لیزر انجام می شود. لیزر کیست مویی احتمال عود را به صفر نزدیک می کند. در این روش برش کوچکی در ناحیه ایجاد می شود بافت حاوی کیست مویی برداشته می شود و با بخیه بسته می شود پس از چند روز نیز بخیه ها کشیده می شود. بیمار در این حالت نهایتا یک هفته استراحت نیاز دارد . این روش برای زندگی پر مشغله امروز مناسب تر است. بیمار دیگر درگر پانسمان عوض کردن و مراقبت های سخت نیست. روش سوم نیز در مراحل اولیه کیست مویی بسیار کاربردی است و تنها با راندن فیبر لیزر به داخل کیست جدار آن را از بین می برند. این روش کمتر تهاجمی طرفداران زیادی دارد. اما برای تمامی بیماران کیست مویی پیشنهاد نمی شود.
بیشتر متقاضیان جراحی پروتز سینه، زنان و دختران جوان در سنین باروری هستند. سوالی که…