فرورفتگی نوک سینه یکی از مشکلاتی است که با درجات مختلف در افراد دیده می شود.
در حالت عادی نوک سینه باید برآمده باشد. اما در برخی موارد به دلیل مواردی مانند ناهنجاری های مادرزادی ، ممکن است نیپل به سمت داخل متمایل شود.
فرورفتگی نوک پستان در سنین باروری علاوه بر کاهش اعتماد به نفس فرد، ممکن است در روند شیردهی تاثیرگذار باشد.
فرورفتگی نوک سینه، با توجه به درجه فرورفتگی به سه سطح تقسیم بندی می شود:
وارونگی نیپل علل متعددی دارد که در ادمه به 6 مورد از مهمترین و شایع ترین آنها اشاره می کنیم:
تکنیک درمان این عارضه در هر فرد و با توجه به شدت و ضعف آن متفاوت می باشد.
به طور کلی به 3 روش می توان درجات مختلف فرورفتگی نوک سینه را برطرف کرد:
ابزار مکنده: این روش معمولا در دوران شیردهی کاربرد دارد. از فرد خواسته می شود در فواصل زمانی مختلف با استفاده از ابزار مکنده مخصوص نسبت به برجسته کردن نوک سینه خود اقدام نماید.
تکنیک هافمن: روش هافمن نیز روشی برای درمان فرورفتگی نیپل خفیف می باشد. در تکنیک هافمن باید به دفعات با استفاده از انگشتان شست، نوک سینه ها خلاف جهت کشیده شود. برای تسریع روند درمان حداقل 2 تا 5 بار در روز باید این کار تکرار شود.
جراحی بیرون کشیدن نوک سینه: در حالت فرورفتگی شدید، قطعا دو روش بالا بی اثر خواهد بود. در این حالت تنها راه درمان جراحی نیپل می باشد.
این جراحی معمولا به صورت سرپایی انجام می شود.
در جراحی نوک سینه، با استفاده از برش و کنار زدن هاله سینه و تغییراتی در مجاری شیری، نوک سینه آزاد شده و به سمت بیرون می آید.
در صورتی که این جراحی توسط متخصص جراحی با تجربه و دقیق انجام شود و بخیه ها با ظرافت و حوصله زده شوند، امکان به جا ماندن اسکار وجود ندارد.
در نتیجه انتخاب بهترین جراح، گام اول رسیدن به نتیجه مطلوب می باشد.
این جراحی با دو روش انجام می شود که در هر فرد و طبق صلاحدید جراح متفاوت می باشد.
در این تکنیک فقط با ایجاد برش ، نوک سینه بیرون آورده می شود و هیچ تغییری در مجاری شیری ایجاد نمی شود.
اگر فرورفتگی نوک سینه در فردی به علت کوتاهی مجاری شیری باشد، جراح مجبور به قطع مجرا و آزاد کردن نوک پستان می باشد.
در این حالت فرد بعد از جراحی امکان شیردهی پستانی را از دست می دهد.
همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، امکان شیردهی پس از جراحی نیپل به طور مستقیم به تکنیک استفاده شده توسط جراح مربوط است.
در صورتی که به هر دلیل جراح مجبور به قطع مجاری شیری در طی عمل باشد، فرد توانایی شیردهی پستانی را برای همیشه از دست خواهد داد.
در هر صورت، درجات خفیف یا متوسط فرورفتگی نوک سینه، رونند شیردهی را سخت و دشوار می کند. اما در برخی موارد خصوصا در حالتی که فرورفتگی خفیف باشد امکان اصلاح وضعیت بعد از بارداری و زایمان وجود دارد.
در برخی موارد، اوضاع با بارداری و زایمان بدتر می شود. در صورتی که مادر نتواند شیردهی را انجام دهد و سینه از شیر پر شود، ممکن است نوک سینه بیش از پیش فرو رود. حتی گاهی ممکن است نیپل به طور کامل برعکس شده و مانع خروج شیر شود.
به طور معمول فرورفتگی نیپل اگر به دلیل عفونت و یا ابتلا به سرطان نباشد، دردناک نخواهد بود. در صورتی که این وضعیت همراه با درد باشد حتما باید از نظر مواردی مانند التهاب، عفونت و یا سرطان پستان پیگیری های لازم انجام شود.
هر چند در حالت فرورفتگی نوک سینه، تمیز نگه داشتن نیپل کار سختی است، اما رعایت نکات بهداشتی در جلوگیری از ابتلا به التهاب و عفونت بسیار موثر است.
در این مقاله سعی کردیم به طور مختصر به علل وجود عارضه نیپل فرو رفته بپردازیم. در ادامه به انواع روش درمان آن اشاره کردیم. امید است با انتخاب جراحی متبحر بتوانید بهترین روش برای درمان را پیش گرفته و به نتیجه مطلوب برسید.
دکتر زهرا سعادتی، با بیش از 25 سال سابقه انواع جراحی های زیبایی و درمانی اعم از جراحی سینه و جراحی شکم، از طریق ویزیت آنلاین و یا مشاوره حضوری، زیباجو را در بهترین مسیر درمان هدایت می نماید.
بیشتر متقاضیان جراحی پروتز سینه، زنان و دختران جوان در سنین باروری هستند. سوالی که…