لیپوساکشن شکم یکی از محبوب ترین روش های درمان چاقی شکم در میان مردان و زنان است. دلیل این محبوبیت می تواند بسته به چند عامل باشد. در هنگام جراحی زیبایی شکم برش عمیقی ایجاد نمی شود. پزشک تنها چند سوراخ میلیمتری بر روی شکم ایجاد کرده و از همان سوراخ ها به کمک دستگاه لیپوساکشن چربی را لیز کرده و خارج می کند. در این جراحی بر روی شکم بخیه ای دیده نمی شود. دلیل دیگر می تواند قدیمی بودن این روش باشد که ثابت کرده بی خطر و بسیار کم عارضه است.
معمولا لیپوساکشن با نام کانتورینگ بدن یا پیکرتراشی نیز شناخته می شود.
مقدار چربی خارج شده از شکم توسط جراحی لیپوساکشن به شکل ظاهری شکم و حجم چربی انباشته شده در این ناحیه بستگی دارد. لازم به ذکر است این روش تاثیر خاصی در برطرف کردن خطوط و ترک های ناشی از بارداری و یا چاقی نخواهد داشت.
۵ عامل مهم در موفقیت لیپوساکشن شکم
- مقدار و محل چربی شکم
- سابقه افزایش وزن و کاهش وزن
- سابقه حاملگی
- سن بیمار
- جنس بیمار
وضعیت چربی شکم
موقعیت چربی شکم یک عامل مهم در پیش بینی موفقیت لیپوساکشن شکم است. چربی شکم در دو سطح مختلف وجود دارد:
- چربی سطحی
- چربی عمقی
چربی شکمی سطحی درست زیر پوست و بالاتر از ماهیچه های شکمی قرار دارد. در حالی که چربی شکمی عمیق در داخل حفره شکم کنار روده ها و احشا شکمی قرار دارد. برخی افراد چربی عمیق بیشتری نسبت به چربی زیر جلدی دارند. چربی زیر پوستی را می توان با لیپوساکشن حذف کرد. چربی عمیق که در اطراف روده و احشا است را نمی توان با لیپوساکشن حذف کرد، زیرا این امر می تواند خیلی خطرناک باشد. چربی کنار روده ها و احشا می تواند تنها با کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش کاهش یابد. بنابراین نه تنها لیپوساکشن بله هیچ گونه جراحی شکم دیگری نمیتواند تمام چربی شکم را از بین ببرد. اکثر بیماران چربی زیر جلدی بیشتری نسبت به چربی روده و احشا دارند. بنابراین، اغلب بیماران بهبود خوبی در زیبایی با لیپوساکشن شکم دارند.
لیپوساکشن شکم و چاقی قبل از جراحی
چاقی بیش از اندازه و کاهش وزن ناگهانی بعد از آن سبب تولید چربی فیبروزی می شود. این باعث می شود که لیپوساکشن مشکل تر باشد. زیرا چربی های ریز بین بافتی را نمی توان با لیپوساکشن خارج کرد. افرادی که اضافه وزن دارند برای رسیدن به اندامی متناسب تنها به لیپوساکشن اکتفا نکنند. قبل یا بعد از لیپوساکشن شکم داشتن رژیم غذایی مناسب برای سوزاندن چربی بین بافتی شکم بسیار توصیه می شود.
لیپوساکشن شکم بعد از زایمان
زایمان قبلی منجر به انحنا و کشیده شدن عضلات شکمی می شود و باعث می شود شکم به بیرون محدب شود. این انحنای عضلات دیواره شکم، صاف بودن یا شکل شکم را پس از لیپوساکشن تعیین می کند. با این وجود، اکثریت قریب به اتفاق زنانی که بارداری قبلی داشته اند، از نتیجه لیپوساکشن شکم و پهلو به تنهایی راضی هستند و نیازی به آبدومینوپلاستی یا تامی تاک ندارند.
برش Pfannenstiel نام برشی در قسمت پایین شکم است. یا همان برشی که تحدب قسمت C شکل را ایجاد می کند. این برش معمولا برای سزارین یا هیسترکتومی مورد استفاده جراح است. یک علت بد فرم شدن این ناحیه تجمع چربی زیر پوستی در زیر قسمت برش سزارین است. این نوع برش سزارین یک روش متداول اما نامطلوب است. این برش منجر به بقای چربی زیر پوستی که در بالای برش قرار دارد می شود. لیپوساکشن به آسانی می تواند بدشکلی چربی باقی مانده بعد از سزارین یا زاییمان غیر طبیعی را درمان کند.
ارتباط لیپوساکشن با سن و جنس مراجعه کننده
سن بیمار عامل مهم در موفقیت لیپوساکشن نیست. برخی از راضی ترین بیماران زنانی هستند که بیش از ۶۰ سال سن دارند. لیپوساکشن می تواند برای کوچک کردن شکم یک خانم سالمند با کمی ریسک یا ناراحتی بهبود دهنده باشد.
لیپوساکشن شکم زنان چربی ضخیم تر و کم فیبرتری نسبت به مردان دارند و از این رو لیپوساکشن روی یک زن آسان تر است. البته این موضوع تاثیری بر نتیجه لیپوساکشن شکم ندارد. تنها کار جراح با مراجعین آقا سختتر خواهد بود و نسبت به زنان ممکن است لیپوساکشن مردان زمان بیشتری ببرد.
پوست شکم در قسمت بالای آن ممکن است بعد از لیپوساکشن به صورت پیله و چین ظاهر شود. هرچه سن بیمار بالاتر باشد پوست این ناحیه کشسانی و شکل پذیری کمتری دارد. کشش و شکل پذیری این ناحیه مربوط به فاسیای اسکارپا یا لایه ی اسکارپا است. هرچه فاسیای اسکارپا جوانتر و سالم تر باشد از چین خوردگی بعد از لیپوساکشن شکم جلوگیری خواهد کرد. در افرادی که پیش بینی می شود فاسیا ارسکارپا از شکل پذیری کافی برخوردار نباشد استفاده از روش های تکمیلی توصیه می شود.
ساکشن شکم مناسب چه افرادی نمی باشد؟
کسانی که کاندید جراحی لیپو شکم هستند باید وضعیت جسمی و سلامتی خوبی داشته باشند. افراد با بیماری های زیر بهتر است تحت عمل ساکشن شکم قرار نگیرند:
- افراد مبتلا به بیماری قلبی و عروقی
- بیماران دیابتی
- بیماران نقص سیستم ایمنی
- افراد با مشکلات خون رسانی
عوارض ساکشن شکم
مانند تمام جراحی ها، لیپوساکشن شکم نیز عوارض و خطراتی ممکن است در پی داشته باشد. هر چند که این عوارض در درصد کمی از افراد رخ می دهد، اما آگاهی از آن ها قبل از اقدام به جراحی ضرروری می باشد.
برخی از عوارض این جراحی عبارت است از:
- سروما در محل جراحی: یکی از عوارض تقریبا شایع و البته موقت جراحی لیپوساکشن، تجمع مایع در محل برش می باشد. به این تجمع مایعات، سروما می گویند. معمولا پزشک به راحتی می تواند این مایعات را با سرنگ تخلیه کرده و این عارضه را برطرف نماید.
- مشکل در شکل ظاهری شکم: اگر پزشک هنگام برداشتن و تخلیه، چربی ها را به صورت نامتناسب خارج کند و یا زیباجو پوست شل و ضعیفی داشته باشد، ممکن است سطح شکم موجدار و ناهموار شود. این عارضه ممکن است دائمی و برگشت ناپذیر باشد. از دیگر علل ایجاد ناهمواریدر سطح شکم، عدم ترمیم و بهبود محل زخم بعد از جراحی می باشد.
- عفونت: یکی از عوارضی است که ممکن است در پی هر نوع جراحی رخ دهد. مصرف به موقع آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک، به منظور جلوگیری از عفونت، بسیار حیاتی می باشد.
- بی حسی پوست: یکی از عوارض موقت بعد از جراحی لیپو شکم، از دست دادن حس لامسه پوست نواحی ساکشن شده می باشد. معمولا این بی حسی پوست در اثر وارد شدن آسیب به بافت ظریف پوست می باشد. در مواقع نادر ممکن است این عارضه به صورت دائمی ایجاد شود.
- آمبولی چربی: یکی از عوارض بسیارخطرناک این جراحی، جدا شدن چربی از بافت و ورود آن به جریان خون می باشد. این قطعات چربی اگر در مویرگ های مغز یا ریه گیر کنند، باعث بسته شدن رگ و ایجاد مشکلات حاد ریوی و مغزی می شود. این مورد باید به صورت اورژانسی درمان شود تا زندگی فرد به خطر نیافتد. در این باره می توانید به مطالعه مقاله آمبولی در لیپوماتیک بپردازید.
- سوراخ شدن اعضای داخلی بدن: کانولا لوله ای ظریف است که برای مکش چربی در جراحی لیپوساکشن استفاده می شود. اگر جراح حین جراحی، کانولا را به بخش های عمیق بدن وارد کند، ممکن است به اعضای بدن مانند روده آسیب وارد شود. هرچند این عارضه بسیار نادر است، اما در صورت بروز این مشکل، فرد حتما باید به صورت اورژانسی تحت نظر قرار بگیرد.
مقایسه لیپوساکشن شکم با دیگر روش های کوچک کردن شکم
شخصی که برای لیپوساکشن شکم مراجعه می کند ممکن است به جای لیپوساکشن چندین گزینه دیگر نیز برای جراحی زیبایی شکم داشته باشد. در حال حاضر روش های جراحی زیبایی که برای کوچک کردن شکم استفاده می شود شامل: لیپوماتیک، لیزر لیپولیز، جراحی شکم تامی تاک یا همان ابدومینوپلاستی و جراحی مینی ابدومینوپلاستی است. پزشک معالج با بررسی وضعیت بیمار می تواند بهترین روش را برای کوچک کردن شکم انتخاب کند. در ادامه روش های ذکر شده را با لیپوساکشن شکم مقایسه خواهیم کرد.
ابدومینوپلاستی بهتر است یا لیپوساکشن؟
آبدومینوپلاستی یا تامی تاک یا همان جراحی باز شکم به صورت کامل شامل چند مرحله است. ابتدا برشی شبیه به برش سزارین در زیر شکم ایجاد می شود. با این تفاوت که برش جراحی زیبایی شکم سرتاسر شکم است و مثل برش سزارین کوتاه نیست. سپس تا زیر سینه چربی ها خارج می شود. در برخی موارد عضلات راست شکمی با روش تایتنینگ عضله جمعتر می شوند. بنابراین خط کمر باریکتر می شود. در نهایت پوست اضافه برداشته می شود و جای جدیدی برای ناف تعبیه می شود. در لیپوساکشن چربی ها بدون ایجاد برش و تنها با چند سوراخ میلی متری خارج می شود. اما دیگر از تایتنینگ عضله یا برش پوست اضافه خبری نیست. برای افرادی که پوست بسیار افتاده و شلی دارند لیپوساکشن شکم به تنهایی اصلا توصیه نمی شود. معمولا برای این افراد آبدومینوپلاستی یا لیزر لیپولیز یا هر دو را پیشنهاد می کنیم.
مقایسه لیپوساکشن با لیزر لیپولیز و لیپوماتیک
قابل ذکر است لیزر لیپولیز نسبت به لیپوساکشن روش جدیدتر و کاملتری محسوب می شود. همچنین لیپوماتیک نسبت به هر دستگاه دیگری نسل جدیدتری از دستگاه های خارج کردن چربی است. در روش خارج کردن چربی شکمی با کمک دستگاه لیزر لیپولیز از دو طول موج لیزر استفاده می شود. یک طول موج چربی ها را لیز می کند و چربی ها خارج می شود و با طول موج دیگر پوست لیفت می شود و کمی جمع تر می شود. لیپوماتیک نسل بعدی و جدیدتر لیزر لیپولیز است و روش امن تری است. کار کردن با لیزر اما لیفت همزمان با لیزر کردن چربی را انجام نمی دهد.
دیدگاه خود را بیان کنید