logo

تزریق ژل

    تزریق ژل

    تزریق ژل

    تزریق ژل، روشی ایمن و موثر برای جوانسازی و حجم دهی است. این روش با پر کردن خطوط عمیق و یا حجیم کردن نواحی خاص، باعث زیبایی می شود.

    امروزه شنیدن عبارت تزریق ژل بسیار متداول شده است. تزریق ژل به نواحی مختلف صورت مانند لب، خط خنده، چانه، گونه، اطراف چشم، بینی و پیشانی، در بین خانم ها و آقایان طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

    در ادامه این مقاله به بررسی کامل این مطلب می پردازیم:

    ژل چیست؟

    در اثر افزایش سن و از دست رفتن حالت ارتجاعی پوست، خطوط و چین و چروک هایی روی صورت پدیدار می شود. اگر در زمان مناسب از تزریق بوتاکس برای جلوگیری از عمیق شدن آنها استفاده نشود، تزریق ژل می تواند این فضاها را پر کند.

    همچنین در اثر کاهش وزن نیز نواحی مانند چانه، گونه و یا سایر اندام ها حجم خود را از دست می دهند که در این شرایط نیز تزریق مقدار مناسب ژل در ناحیه مذکور باعث بهبود ظاهر فرد می شود.

    علاوه بر موارد ذکر شده، در ادامه به چند مورد از کاربردهای تزریق ژل اشاره می کنیم:

    • بهبود عدم تقارن دو طرف صورت
    • حجم دهی به لب ها
    • از بین بردن خطوط اطراف بینی و لب
    • از بین بردن خطوط روی چانه

    ترکیبات ژل از چیست؟

    ژل ها بر اساس ماده موثر، به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که مهمترین نکته در مورد هر نوع ژل از هر برندی، داشتن تاییدیه FDA می باشد.

    برخی از پرکاربردترین نوع ژل ها عبارتند از:

    1) اسید هیالورونیک

    اینماده در معمول ترین نوع ژل استفاده می شود. هیالورونیک اسید حالتی ژل مانند و نرم دارد که موقع تزریق جهت کاهش درد با لیدوکائین تزریق می شود.

    گفتنی است این نوع ژل طبیعی بوده و توسط بدن جذب می شود. در نتیجه دائمی نبوده و طول عمری در حدود 6 تا 12 ماه دارد.

    برخی ژل های محبوب که ماده موثر آن ها هیالورونیک اسید می باشد عبارتند از:

    1. پروفایلو
    2. پرفکتا
    3. محصولات RHA
    4. محصولات Juvederm
    5. محصولات Restylane
    6. و…

    از این ماده برای برطرف کردن فرورفتگی ها و کانتور پوست استفاده می شود.

    مواردی که هیالورونیک اسید قابل درمان است در فهرست زیر آورده شده است:

    • جای جوش
    • افتادگی گونه
    • خطوط پنجه کلاغی
    • خط لبخند عمیق
    • خط اخم
    • جای زخم، آکنه و سوختگی
    • خطوط افقی پیشانی

    2) کلسیم هیدروکسی لاپاتیت

    این ماده نیز ماده ای طبیعی است که معمولا در بافت استخوان یافت می شود. غلظت این ماده از هیالورونیک اسید بیشتر است. ماندگاری این نوع ژل در حدود 1 سال است و به صورت طبیعی باعث تحریک کلاژن سازی می شود.

    از این نوع ژل برای برطرف کردن خطوط عمیق پیشانی، برجستگی گونه ها و یا فرورفتگی هایی که در اثر بیماری ها ایجاد شده استفاده می شود.

    3) پلی ال لاکتیک اسید

    این نوع ژل مصنوعی ولی زیست تخریب پذیر است و برای بدن انسان مضر نمی باشد. وظیفه این ماده تحریک کلاژن سازی است و برای ترمیم چین و چروک های عمیق استفاده می شود. با توجه به اینکه این ژل از مواد مصنوعی ساخته شده، ماندگاری آن بیشتر و در حدود 2 سال است.

    4) پلی متیل متاکریلات

    این ماده نیز مانند پلی ال لاکتیک اسید، ماده ای مصنوعی اما سازگار با طبیعت است. این ژل مانند توپ کوچکی زیر پوست قرار می گیرد.

    انواع کاربرد ژل

    تزریق ژل به صورت در نواحی لب، خط خنده، چانه، گونه، اطراف چشم، بینی، و پیشانی و خط اخم، البته برای پیشانی تزریق بوتاکس توصیه می شود و این مورد را می توان یکی از تفاوت های تزریق ژل و تزریق بوتاکس در نظر گرفت.

    امروزه با پیشرفت علم پزشکی در حوزه زیبایی، امکان تزریق ژل به نواحی مختلف بدن، به منظور رفع چین و چروک و همچنین حجم دهی وجود دارد.

    ژل لب

    تزریق ژل به لب به منظور حجم دهی

    تزریق ژل لب

    یکی از متداول ترین کاربرد های تزریق ژل، حجم دهی به لب می باشد. در این تزریق معمولا از ژل های حاوی هیالورونیک اسید استفاده می شود. ماندگاری ژل لب در حدود 6 ماه است و بعد از این مدت نیاز به ترمیم و تزریق مجدد می باشد.

    علاوه بر حجم دهی به لب های نازک، یکی دیگر از کاربردهای تزریق ژل لب، قرینه سازی لب می باشد.

    تکنیک های مختلفی برای تزریق ژل لب وجود دارد که با توجه به خواسته زیباجو و صلاحدید پزشک، انتخاب می شوند.

    انواع روش های تزریق ژل لب عبارت است از:

    ژل لب روسی

    مدل بسیار پرطرفدار که تغییرات طبیعی در فرد ایجاد می کند و به افرادی که برای بار اول قصد تزریق ژل به لب دارند، توصیه می شود.

    در این روش لب شکل قلبی می گیرد یعنی قسمت بالای لب حجم بیشتری می گیرد.

    ژل لب برجسته

    این تزریق مناسب افرادی است که دنبال تغییرات چشمگیر در لب های خود هستند. در این روش تزریق بیشتر در کناره ها و قسمت وسط لب بالا و پایین انجام می شود. مدل برجسته یا قلوه ای برای همه افراد مناسب نیست.

    ژل لب عروسکی

    یکی دیگر از پرطرفدارترین مدل های ژل لب، سبک عروسکی می باشد. در این مدل لب های زیباجو شکلی شبیه عروسک باربی می گیرد. میزان حجم دهی در این مدل طبیعی بوده و برای افرادی که دارای لبخند لثه ای هستند بسیار مناسب است. در روش عروسکی تزریق بیشتر در لب پایین و قسمت میانی لب بالا انجام می شود.

    ژل سینه

    یکی از روش های نه چندان ایمن جایگزین لیفت سینه به منظور بالا بردن سینه ها و بازگردانی شادابی و صافی ناحیه سینه و گردن، استفاده از ژل های حاوی هیالورونیک اسید می باشد. هر چند هیچ یک از ژل های موجود در بازار برای تزریق سینه تاییدیه FDA را ندارند، اما سالهاست برخی پزشکان از ان به عنوان روشی جهت فرم دهی سینه ها استفاده می کنند.

    ژل گونه

    بهترین انتخاب برای داشتن گونه برجسته در افرادی که گونه های استخوانی و یا در قسمت گونه خود خطوط و چین و چروک دارند، تزریق ژل می باشد که طرفداران بسیاری دارد.

    ژل زیر چشم

    گودی زیر چشم در خانم ها و آقایان جلوه نازیبایی دارد. روشی مطمئن برای پر کردن ناحیه گود رفته زیر چشم، تزریق ژل می باشد.

    این تزریق باعث لیفت چشم و همچنین از بین رفتن خطوط اطراف چشم می شود.

    ژل چانه

    یکی از روش های زاویه سازی، تزریق ژل به چانه به همراه خط فک می باشد. این روش برای افرادی که چانه کوچکی دارند توصیه می شود و مناسب افراد با چانه بلند نیست. در این روش صورت فرد شکل قلبی می گیرد.

    ژل بینی

    تزریق ژل به بینی به منظور اصلاح فرم

    ژل بینی

    تزریق ژل به ناحیه بینی مناسب افراد با بینی کوچک با قوز و افتادگی کم است. این تزریق به منظور تقارن و رفع ایرادات بسیار جزئی بینی انجام می شود.

    اگر فردی با بینی بزرگ وگوشتی اقدام به تزریق ژل به بینی کند، بینی بزرگتری خواهد داشت.

    ژل ناحیه تناسلی

    اندام تناسلی بانوان، در سنین بالا و همچنین در اثر بارداری، زایمان و یائسگی، مانند سایر اندام ها دچار شلی، تیرگی و افتادگی می شود.

    تزریق ژل به ناحیه مونس، برای رفع درجات کمی از چین و چروک و تیرگی می تواند موثر باشد. اگر افتادگی و چروک ها شدید باشد، توصیه می شود از روش های جراحی استفاده شود.

    ژل باسن

    این روش مناسب افرادی است که در ناحیه باسن، حجم مناسبی ندارند و به دلیل عدم وجود چربی در نواحی دیگر مانند شکم و پهلو، امکان تزریق چربی به باسن برای آنها وجود ندارد.

     

    با تزریق ژل های کلاژن ساز، در ناحیه باسن، حجم و طراوت به مرور به این ناحیه بازمیگردد.

    پروتز باسن نیز از دیگر روش های حجم دهی باسن می باشد.

    ژل ران و ساق پا

    معمولا در این نوع تزریق ها، از ژل های حاوی پلی ال لاکتیک استفاده می شود که باعث رفع چین و چروک ناحیه ساق و ران پا و بهبود وضعیت سلولیت ها می شود.

    یکی دیگر از روش های حجم دهی و اصلاح فرم پا، تزریق چربی به ران پا می باشد.

    ژل دست و بازو

    تزریق ژل به دست به منظور جوانسازی

    ژل دست

    بازوها از نواحی هستند که در اثر افزایش سن و نداشتن روتین ورزشی، به دلیل کاهش حجم عضلات، افتاده و شل می شوند.

    دست ها نیز با افزایش سن چین و چروک پیدا می کنند و لاغر می شوند.

    همچنین افرادی که تجربه لاغری و کاهش شدید وزن دارند، معمولا دچار افتادگی در ناحیه بازو می شوند. هر چند بهترین روش برای این افراد جراحی زیبایی بازو است اما تزریق ژل به این نواحی جهت سفت شدن پوست نیز برای برخی افراد موثر خواهد بود.

    ژل صورت

    پزشک متخصص با بررسی صورت فرد و تطابق با اصول زیبایی شناسی، می تواند از تزریق ژل در نواحی مختلف برای رفع نواقص و عدم تقارن صورت زیباجو استفاده نماید.

    آیا ماندگاری ژل ها دائمی است؟

    همانطور که در قسمت های قبل اشاره شد، بسته به اینکه ژل ها حاوی کدام ماده موثر باشند، ماندگاری متفاوتی دارند. اما در حالت کلی، ژل دائمی وجود ندارد. بیشترین زمان ماندگاری مربوط به ژل های مصنوعی است که حداکثر 2 سال تخمین زده شده است. در نتیجه، همه نوع ژل از هر برند و توسط هر متخصصی که تزریق شود نیاز به ترمیم دارد و در صورت عدم ترمیم نتایج به حالت اولیه باز خواهد گشت.

    عوارض تزریق ژل

    هر چند که تزریق ژل کم خطر بوده و عوارض زیادی ندارد اما عوارض تزریق، کاملا بستگی به نوع ژل تزریق شده دارد ژل هایی خوب هستند که اولا بدن به آن ها واکنش ندهد دوما به مرور زمان قوام و شکل خود را در زیر پوست محل تزریق از دست ندهند. مثلا ژل هایی وجود داردکه بعد از تزریق تا چند ماه هیچ مشکلی ندارند ولی بعد از چند سال گلوله گلوله می شوند و در این صورت تخلیه آنها از پوست هم بسیار مشکل است لذا بسیار مهم است که تزریق ژل توسط پزشک متخصص انجام شود و مراجعه کننده هم کاملا حق دارد که از پزشک خود نوع و مارک ژل تزریق شده توسط پزشک معالج خود را بپرسد.

    سازمان های بسیار معتبری در دنیا وجود دارند که اعتبار ژل های ساخته شده در کشور های مختلف را تایید کردند و می کنند بطوری که بعد از تست های مکرر و آزمایشات گوناگون آن هم بعد از چند سال بی عارضه بودن یا کم عارضه بودن ژل های مختلف را تایید و یا رد می کنند. البته برای مردم عادی بسیار سخت و شاید غیر ممکن باشد که بدانند چه ژلی این تاییدیه ها را دارند لذا مراجعین باید به پزشک معتمد خود اعتماد کنند و پزشک معالج هم نهایت صداقت را داشته باشد و نوع ژل تزریقی را به بیمار خود معرفی کنند.

    البته مواردی از عارضه وجود دارد که ربطی به کیفیت ژل تزریقی ندارد بلکه به علت تکنیک غلط تزریق است. مثلا اگر موضع خوب ضد عفونی نشود و شرایط تزریق استریل رعایت نشود، در محل تزریق ممکن است عفونت ایجاد شود که البته در این موارد می توان با درمان مناسب ضد میکروبی مشکل را حل کرد . عوارض کوتاه مدتی هم در بعضی موارد در دو تا سه روز اول تزریق ممکن است بوجود بیایید که به مرور و یا با تجویز دارو کاملا برطرف می شوند.

    شایع ترین عوارض تزریق ژل عبارتند از:

    • کبودی، قرمزی، تورم و خونریزی
    • خارش
    • عدم تقارن
    • عفونت
    • احساس برجستگی زیر پوست
    • مشکلات بینایی
    • نکروز بافت ( بسیار نادر)

    هزینه تزریق ژل قیمت تزریق ژل

    بسته به میزان ژل و نوع ژلی که مصرف می شود، هزینه تزریق ژل یا همان فیلر متغیر است اما به طور معمول قیمت هر سی سی تزریق ژل، از 1 میلیون تومان شروع می شود که با افزایش حجم ژل هزینه نیز افزایش می یابد.

    در انتها باید اشاره کرد تزریق ژل به نواحی مختلف بدن برای افراد بالای 40 سال توصیه می شود. هرچند نتایج حاصل از تزریق دائمی نبوده و با گذشت زمان و یا با روش های از بین بردن ژل مانند تزریق آنزیم، قابل بازگشت است، بهتر است قبل از هرگونه اقدامی نسبت به آن آگاهی کامل پیدا کرده و با متخصص متبحر در خصوص آن مشورت نمایید.

    دکتر زهرا سعادتی

    دکتر زهرا سعادتی بورد تخصصی جراحی عمومی و متخصص جراحی با لیزر فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی تهران سال 1378 هزینه های مربوط به انواع عمل جراحی و لیزر پس از معاینه دقیق توسط پرشک تعیین می گردد تلفن تعیین وقت 02122761600-02122766853 آدرس: تهران پاسداران نبش گلستان نهم پلاک 457

    نوشته های بیشتر از دکتر زهرا سعادتی

    دیدگاه خود را بیان کنید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *