logo

پروتز سینه و علل جابجایی آن

    بعدیقبلی
    علل جابجایی پروتز سینه

    پروتز سینه و علل جابجایی آن

    سینه یکی از اندام هایی است که تحت تاثیر عوامل متعددی مانند افزایش سن، بارداری و شیردهی، ژنتیک، بیماری ها و سایر عوامل، ممکن است ظاهر مطلوب خود را از دست دهد.

    سینه های خوش فرم و متناسب با سایر اندام در زیبایی ظاهری بانوان بسیار موثر است.

    پروتز سینه یکی از روش های موثر در فرمدهی و افزایش حجم سینه است که سال هاست مورد توجه افراد زیادی از جمله سلبریتی ها و افراد سرشناس در سراسر دنیا قرار گرفته است.

    ایمپلنت یا پروتز سینه از جنس سیلیکون یا ژل، از طریق برشی وارد بافت سینه شده و فرم و شکل دلخواهی به پستان می دهد.

    یکی از عوارض نادر این جراحی، جابجایی پروتز سینه است. این عارضه در افراد کمی ممکن است رخ دهد. در این شرایط ایمپلنت کار گذاشته شده، تغییر موقعیت داده و با ایجاد عدم تقارن در دو پستان و یا حرکت به سمت بیرون، داخل، بالا و یا پایین، فرم سینه را از شکل نرمال خارج می کند.

    در این شرایط معمولا نوک و هاله سینه موقعیت مطلوب خود را از دست داده و فرد با نارضایتی نسبت به تناسب اندام فوقانی خود به جراح مراجعه می کند.

    علل جابجایی پروتز سینه

    عارضه نادر جابجایی پروتز سینه معمولا در اثر جانمایی ناصحیح ایمپلنت در پروسه جراحی شکل می گیرد.

    در صورتی که فضای در نظر گرفته شده برای پروتز با سایز آن متناسب نباشد، احتمال جابجایی و حرکت پروتز و در نتیجه تغییر شکل سینه بسیار زیاد می باشد.

    البته عوامل زمینه ای دیگری مانند شل بودن بافت سینه، وضعیت نامناسب کپسول اطراف ایمپلنت، وضعیت پاکت آماده شده و ساختار اسکلتی قفسه سینه در لغزش و جابجایی پروتز موثر می باشد.

    جراح برای شروع پروسه جراحی پروتز سینه، حفره ای برای قرارگیری ایمپلنت ایجاد می کند. بعد از جاگذاری ایمپلنت، بافت اطراف آن شروع به ساخت کپسول حفاظتی اطراف پروتز می کند. در صورتی که کپسول نامناسب شکل گیرد یا انقباض کپسولی رخ دهد، ایمپلنت لغزیده و جابجا می شود.

    در حالتی دیگر زمانی که حجم پروتز درخواستی بسیار زیاد باشد، به دلیل سنگینی و شل شدن پروتز، ممکن است این جابجایی رخ دهد.

    این عارضه ممکن است در طول چند ماه و یا چند سال پس از جراحی رخ دهد. در نتیجه جلسات اولیه مشاوره قبل از جراحی بسیار مهم بوده و تصمیم منطقی در مورد فرم، حالت و سایز پروتز درخواستی در جلوگیری از ایجاد اینگونه عوارض موثر است.

    در صورت مواجهه با این موارد متخصص جراحی معمولا علل مختلفی را مورد بررسی قرار می دهد و نهایتا بیش از یک دلیل برای این عارضه شناسایی می شود که بعد از بررسی دقیق، با جراحی مجدد، اصلاح وضعیت و برطرف کردن عوامل، شرایط برای زیباجو بهبود پیدا می کند.

    سه عامل موثر در لغزش پروتز پستان

    به طور کلی سه عامل بسیار مهم در جابجایی پروتز بیشترین نقش را دارند:

    1. انقباض کپسول: زمانی که بافت کپسول اطراف ایمپلنت منقبض شود با ایجاد فشار باعث حرکت و جابجایی ایمپلنت می شود.
    2. بزرگ بودن سایز پروتز: در صورتی که حجم پروتز بیش از 500  سی سی باشد، احتمال جابجایی بسیار بیشتر می شود.
    3. نیروی جاذبه زمین: نیروی جاذبه زمین به طور طبیعی ایمپلنت ها را به سمت پایین کشیده و بعد از مدت زمانی سبب جابجایی آن ها خواهد شد.

    انواع مختلف جابجایی پروتز پستان

    بسته به اینکه چه عاملی باعث جابجایی و لغزش می باشد، پروتزها می توانند در جهات مختلفی حرکت کنند.

    کشیده شدن به سمت پایین

    به طور کلی همانطور که در قسمت قبل اشاره شد جاذبه زمین و همینطور افزایش سایز سینه ها به مرور سبب جابجایی و حرکت پروتز به سمت پایین می شود. زمانی که این افتادگی بیش از حد باشد و نوک پستان به سمت بالا حرکت کند، تشخیص عارضه لغزش پروتز قطعی می باشد.

    حرکت جانبی پروتز

    حرکت پروتز سینه به سمت زیر بغل

    در این حالت پروتز در یک یا هر دو سینه به سمت زیر بغل کشیده می شود که معمولا با درد و ناراحتی زیادی همراه است.

    بالا رفتن پروتز

    به طور عادی بلافاصله بعد از جراحی، پروتزها بالا هستند. اما در حالت طبیعی بعد از مدتی، کمی پایین آمده و فرم طبیعی می گیرد. در صورتی که بعد از مدتی پروتزها پایین نیایند، به احتمال زیاد دچار حرکت به سمت بالا شده که در این حالت قسمت بالای پستان به طور غیرطبیعی حجیم و برجسته می شود.

    حرکت در جهت یکی شدن دو پستان

    در این حالت که معمولا در اثر استفاده از پروتز بزرگ و یا برش نامناسب و بزرگ جراح رخ می دهد، سینه ها به سمت یکدیگر حرکت کرده و فاصله دو پستان کم و یا در شرایط حاد به طور کلی ناپدید می شود.

    انقباض کپسولی

    در این حالت در اثر انقباض کپسولی در اطراف یک یا هر دو پروتز، برشی بزرگ ایجاد می شود که فرم، شکل و تقارن پستان ها را از بین می برد.

    نشانه های جابجایی پروتز سینهعلائم جابجایی پروتز سینه

    علائم و نشانه هایی وجود دارد که نشان دهنده جابجایی و لغزش پروتز است و در این شرایط زیباجو باید در اسرع وقت به جراح مراجعه و سینه ها تحت معاینه قرار گیرند. این علائم عبارتند از:

    • عدم تقارن ناگهانی سینه چپ و راست
    • بیرون زدگی غیرطبیعی نوک سینه
    • احساس ناراحتی در سینه هنگام ایستادن یا دراز کشیدن
    • بالا یا پایین بودن غیرطبیعی پستان ها
    • جابجایی اسکار و ایجاد چین جدید روی قفسه سینه
    • احساس درد، کشیدگی، نازک شدن پوست و از بین رفتن چین سینه

    درمان لغزش پروتز پستان

    با توجه به دلیلی که سبب جابجایی پروتز شده، جراح می تواند تصمیمات مختلفی اتخاذ نماید. همچنین خواسته زیباجو برای هرگونه اقدام و مداخله ای تعیین کننده است.

    معمولا جراح در این شرایط نسبت به جابجایی پروتز توصیه می کند تا نتایج طبیعی تر حاصل شود.

    هنگام ترمیم و جابجایی پروتز، جراح حدالامکان از محل برش قبلی برای قرار دادن پروتز جدید استفاده می کند تا اسکار جدیدی برای فرد ایجاد نشود. ایمپلنت جدید جابه جا شده تا فرم و حالتی طبیعی تر برای سینه به وجود بیاید.

    در مواردی که جابجایی پروتز در نتیجه ی نامناسب بودن اندازه حفره اصلی باشد، با قرار دادن ایمپلنت در موقعیت جدید، نمی توان نتایج مطلوبی بدست آورد.

    دستورالعمل های قبل و بعد از جراحی ترمیم پروتز پستان

    توصیه می شود قبل از جراحی ترمیمی نیز مانند هر عمل جراحی دیگری، حداقل یک ماه قبل از جراحی از مصرف دخانیات، مشروبات الکلی و قرص های رقیق کننده خون مانند آسپرین خودداری نمایید.

    همچنین قبل از هر گونه اقدامی، پزشک جهت آگاهی از سلامت جسمانی، زیباجو را نسبت به بررسی های لازم ارجاع دهد.

    پس از جراحی نیز لازم است نسبت به انجام دستورالعمل های جراح اهتمام ورزید.

    • حداقل تا 4 هفته بعد از جراحی از انجام فعالیت های شدید مانند ورزش های سنگین، بلند کردن وزنه سنگین و بغل کردن کودک، بپرهیزید.
    • برای جلوگیری از به وجود آمدن عوارضی نظیر عفونت، درد و تورم، داروهای مسکن و آنتی بیوتیک را حتما به موقع و کامل مصرف نمایید.
    • در صورت توصیه جراح، از سوتین های مناسب استفاده نمایید.

    عوارض جراحی ترمیم پروتز

    1. عفونت: اگر بعد از جراحی ترمیمی پروتز سینه، فرد دچار عفونت شود، نیاز است پروتز خارج شده و پس از حداقل 3 ماه مجددا جاگذاری شود.
    2. خونریزی اطراف ایمپلنت: در این شرایط گاهی نیاز به جراحی مجدد است.
    3. سروما یا تجمع مایع اطراف پروتز: این عارضه معمولا بدون نیاز به مداخله و جراحی مجدد بهبود پیدا می کند.

    در آخر، با توجه به اینکه جراحی پروتز سینه با استقبال زیادی روبرو شده است و زنان زیادی در سراسر دنیا برای افزایش حجم و زیبایی سینه های خود به این روش رو می آورند، بهتر است به دلیل پیچیدگی های این جراحی و همچنین جلوگیری از عوارض جراحی پروتز پستان، نسبت به انتخاب بهترین جراح در زمینه پروتز سینه دقت و تحقیق کافی صورت گیرد تا علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه، سلامتی زیباجو دچار مخاطره نشود.

    دکتر زهرا سعادتی

    دکتر زهرا سعادتی بورد تخصصی جراحی عمومی و متخصص جراحی با لیزر فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی تهران سال 1378 هزینه های مربوط به انواع عمل جراحی و لیزر پس از معاینه دقیق توسط پرشک تعیین می گردد تلفن تعیین وقت 02122761600-02122766853 آدرس: تهران پاسداران نبش گلستان نهم پلاک 457

    نوشته های بیشتر از دکتر زهرا سعادتی

    دیدگاه خود را بیان کنید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    بعدیقبلی